Loading...
triál bemutató, extrém sportbemutató, kerékpár bemutató, road show, mountainbike bemutató, sport show, kerékpár verseny, gyermek verseny, ugró show, rendezvény program, gyerek program, falunapi rendezvények, városnapi rendezvény, városnapi program
 
Pályázat

 

 Pályázat 

 

  Extrém sport bemutató csapatunk közhasznú egyesületi formában m?ködik pályázat író és megvalósító tapasztalatunkat szívesen kamatoztatjuk az Ön rendezvényén is.

  Egyesületünk sport bemutatóit,weboldal készítést , saját tulajdonában lév? rendezvény sátrát és kültéri hangosítását az Önnek pályázati szempontból legjobb feltételekkel számlaképesen szolgáltatja,adja bérbe.

 

Amit eddig megvalósítottunk:

  • -2010 Honvédelmi Minisztérium személyügyi főnökségének  pályázata a Magyar Honvédség népszerűsítésére
  • -2010,2011,2012 Emberi Erőforrás Minisztérium : Működési költség pályázatok
  • -2012-2013 Emberi Erőforrás Minisztérium : "Az Első Magyar-Román Trialverseny , Tarcal" szakmai pályázat
  • -2013-2014 Támop 6.1.2. 11/1 2012-1372 "Élj egészségesen" , égészségtábor és  egészségnap  pályázat

 

Bármilyen kérdéseire szívesen válaszolunk :

gabitrial@gabitrial.hu

A Támop 6.1.2. 11/1 2012-1372 számú nyeretes pályázat megvalosult a fentartási időszakban lévő eredményei a "Hol-jártunk" rovatban nyomon követhetőek.

Részlet a Támop 6.1.2. 11/1 2012-1372 számú pályázat egészségtervéből:


Amit eszel, azzá leszel!

                                                                                  „Nil nimium! - Semmit sem túlságosan!”

 

Kétségtelen, hogy szervezetünk felépítéséhez és működtetéséhez energiát kell befektetünk, melyet a környezetünkből nyerünk több különböző forrásból: víz, levegő, táplálék. Szerveink károsodásához bonyolult folyamatok vezetnek, melyeknek egy része befolyásolható pusztán étrendi, életviteli megfontolásokkal.

Az energia források minősége meghatározó lehet az élő szervezet normális, egészséges működéséhez. A táplálékkal a szervezetbe kerülő szénhidrátok, fehérjék, zsírok mennyiségi és minőségi aránya fontos tényező lehet. A túlzott, rostmentes gyorsan felszívódó úgynevezett „egyszerű” szénhidrátok fogyasztása például olyan, akár egész életen át tartó kezelést igénylő kórállapotok előidézésben játszhat szerepet mint a cukorbetegség, érelmeszesedés, magas vérnyomás. Ezek a betegségek ráadásul együttesen is előfordulhatnak, sőt egymás következményei is lehetnek, tovább súlyosbítva az eredeti betegséget. A túlzott mennyiségű, alacsony minőségű zsír vagy fehérje bevitele szintén számos szív,-érrendszeri vagy onkológiai betegség kialakításában játszhat szerepet. Az egészséges étrend fontos részei zöldségek és vitaminok melyek értékes vitamin, ásványi anyag, és rostokat biztosítanak számunkra. Ajánlatos előbbieket minél nagyobb mennyiségben nyersen is fogyasztani, hiszen nem elhanyagolható jelentőségű az ételek elkészítésének módja sem. Megfontolandó, hogy az élelmiszerek feldolgozása során használt bizonyos eljárások során sok vitamin és egyéb hasznos anyag károsodik, veszítve a szervezet számára fontos pozitív hatásokból. A kórokozók számának csökkentése céljából azonban sok esetben elkerülhetetlen az élelmiszerek fogyasztás előtti élelmiszer-technikai feldolgozása.

A helytelen étkezési szokások társulása mozgásszegény életmódból következő, pszichés stressz okozta ártalmakkal még további rizikót jelent.

Tény, hogy egészséges ember számára táplálkozás tekintetében a legjobb energia forrást a természetes eredetű, vegyes étrend biztosítja. Bizonyos esetekben, szakmai felügyelet mellett természetesen rendkívüli jelentősége lehet a mesterségesen előállított tápszereknek a megfelelő életminőség fenntartásához.

A környezeti szennyeződések önmagunk fenntartásához feltétlenül szükséges vizeink és a levegő minőségét rontják.. Eszünkbe juthat ez minden egyes autóba üléskor, vagy cigaretta elszívásakor! Különösen érdekes felvetés ez ha arra gondolunk, hogy az emberi test tömegének több mint a fele víz: felnőtt férfiaknál 60%, nőknél – a nagyobb testzsír-százalék miatt - 50%, míg a csecsemőknél 70%! A napi megfelelő folyadékfogyasztás biztosítása többek között könnyíti a szív-, az ér-, és bélrendszer munkáját, javítja a koncentráló képességet. A környezeti hőmérséklettől, megterheléstől, életkortól függően az ajánlott folyadékmennyiség változó, de minőségét tekintve legalkalmasabb a tiszta víz. Az mesterséges színezőanyagot tartalmazó, alkohol tartalmú, édesített folyadékok hidratáló hatása eltérhet a kívánatostól.

A tüdőnk rendkívül dús vérellátású szerv, ami biztosítja, hogy szervezetünk minden sejtjéhez megfelelő mennyiségű oxigén juthasson a légköri levegőből. Sajnos a levegőben lévő szennyező anyagok is a légutakon keresztül szervezetünk több szervrendszerében is felhalmozódhatnak.

 

A fentiekből kitűnik, hogy szervezetünk megfelelő energia ellátása, egészsége milyen nagy mértékben függ környezetünktől. A természetbe került szennyező anyagok előbb-utóbb bekerülnek az élő szervezetekbe is, melyek működését kérlelhetetlenül károsítják.


 

Kérjen ajánlatot