Loading...
triál bemutató, extrém sportbemutató, kerékpár bemutató, road show, mountainbike bemutató, sport show, kerékpár verseny, gyermek verseny, ugró show, rendezvény program, gyerek program, falunapi rendezvények, városnapi rendezvény, városnapi program
 

Erasmus plusz:

  Egyesületünk a Debreceni Triál Klub 2014-től   ifjúsági csere programokat indít ami az ERASMUS + elnevezésű program része, mely programot az Európai Unió hozott létre azért, hogy a fiatalok mobilitását és tapasztalatszerzését elősegítse. Az ifjúsági csere lényege, hogy egy átlagosan 7-10 napos projektet valósítanak meg egy országban, ahol több nemzet fiataljai, általában 4-10 ország képviseletével. Minden országból több fiatal vesz részt a programon, ahol csapatként képviselik országukat. A projekt témája mindig egy adott, előre meghatározott téma, mely minden esetben olyan, ami kapcsolódik a fiatalok érdeklődési köréhez és hasznos tanulási lehetőséget biztosít nem formális úton .

Kattints a képre egy kis videóért a programról!

 

Egy résztvevő "vallomása":

   Édesanyám által sikerült felvennem a kapcsolatot az egyesülettel, akik lebonyolították a projektet. A „Sports for youth” program volt az első amiben részt vettem, és egy percig sem bántam meg. Összesen 10 csodálatos napot tölthettem el lengyel, szlovák és olasz fiatalokkal, akik mind egytől egyig kivételesek voltak. Mindenki segítőkész volt, és még csak fel sem merült senkiben  mások tudásának  alábecsülése, ami eleinte nagy félelmem volt, hiszen tudtam mire vagyok, vagy éppen mire nem vagyok képes. Ismertem a tudásom, de mint mondtam semmi gond nem származott belőle. A projekt után lényegesen jobb lett az angol tudásom, ami miatt már alapból nagyon hálás vagyok az Erasmus+ -nak, valamint azért is, mert a megismert emberek többségével azóta is napi kapcsolatban állok.

   Az ifjúsági cserének köszönhetően már nem tűnik megvalósíthatatlannak az előrehozott emelt szintű érettségi, emelt szintű nyelvvizsga teljesítése sem. 
   Az Erasmus+ kitűnő lehetőség új emberek megismerésére, nemzetközi kapcsolatok kiépítésére egyaránt.
Boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a csereprogramnak, remélem még sok ilyen, ehhez hasonlóban lehet részem.             

Vivien, 16 éves debreceni gimnazista      

--------------------------------------------------------------------------------------------

Egészség, aktivitás, nemzetköziség!

DÁTUM: 2015/08/04

  A Debreceni Triál Klub két nemzetközi szintű ifjúsági programot valósított meg 2015. április 25 és május 2. között, illetve június 20. és 28. között Kékeden, az Erasmus + program keretein belül. A „Health-Yes!”és a „Live your life” elnevezésű ifjúsági csereprogramokon összesen öt ország (lengyel, olasz, szlovák, magyar, észt) fiataljai vettek részt.

 

  Az Erasmus + program célja, hogy a fiatal európaiakat aktív Európai polgári – társadalmi – részvételre, szolidaritásra és toleranciára ösztönözze, és bevonja őket Európa jövőjének alakításába. A Program elősegíti a fiatalok mobilitását Európa határain belül és azokon kívül is, hozzájárul a nem-formális tanulási lehetőségek bővítéséhez, valamint a kultúrák közötti párbeszédhez.

 

 

  A csereprogramok közös célja volt a sport és az aktív-egészséges életmód népszerűsítése a résztvevő fiatalok körében. Ezen célok népszerűsítését számos mini projekt is segítette. A résztvevők több workshop-on vehettek részt, ahol non-formális pedagógiai eszközökkel, kreatív foglalkozásokon keresztül megismerhették az egészséges életmód alappilléreit.

 

 

 

  A csereprogram ideje alatt fejlődött a résztvevők érzékenysége, kreativitása, valamint PR és marketing eszközökkel ismerkedtek meg.

  Mindkét programnak nagy sikere volt a településen is, ahol mindenki tanulhatott egymástól, egymás kultúrájáról.

 

----------------------------------------------------------

A 2016.04.25.-től 05.02.-ig tartó programunk ismertetése 

 

Több, mint Sport!

A program már egy sikeresen megvalósult ifjúsági program tapasztalataira épített, amelynek eredményeit, illetve a célcsoportra gyakorolt hatását szerették volna fokozni a szervezők.

A  Debreceni Triál Klub  egy nemzetközi szintű ifjúsági programot valósított meg 2016. április 25 és május 2. között, Kékeden, az Erasmus + program keretein belül.  A „More than Sport!” ifjúsági csereprogramon  összesen négy ország (lengyel, olasz, szlovák, magyar) fiataljai vettek részt.

Az Erasmus + program célja, hogy a fiatal európaiakat aktív Európa polgári – társadalmi - részvételre, szolidaritásra és toleranciára ösztönözze, és bevonja őket Európa jövőjének alakításába. A Program elősegíti a fiatalok mobilitását Európa határain belül és azokon kívül is, hozzájárul a nem-formális tanulási lehetőségek bővítéséhez, valamint a kultúrák közötti párbeszédhez.

A résztvevők megismerhették a többi ország nemzeti sportjait és az egészségüket leginkább veszélyeztető tényezőket.

A programban a sport és az egészséges életmód népszerűsítését számos mini projekt is segítette. A résztvevők több workshopon vehettek részt, ahol non-formális pedagógiai eszközökkel és vita fórumokon keresztül megismerhették egymás nemzeti sportjait, játékait és az egészséges életmód alappilléreit.

A projekt során látogatást tettek a gönci Károlyi Gáspár Általános Iskolában, ahol a diákoknak bemutatták a csereprogram témáját és interkulturális prezentációt is tartottak.

 

                                            

                                                                      Erasmus +

Kéked, 2016. 04. 25- 05.02

  2016. április 25-től május 2-ig voltam részese a kékedi csereprogramnak.  A programról az édesapámtól hallottam, ő mondta, hogy lehet jelentkezni, én pedig megragadtam az alkalmat és jelentkeztem.

A programban a magyarokkal együtt összesen 4 ország vett részt. Lengyelország, Szlovákia, Olaszország és mi magyarok

A délelőtt és délutáni időszakban workshopok, csapatmunkák voltak. Ezekben a csapatokban a résztvevők nem a saját nemzeti csoportjával volt együtt, így alakult ki, hogy a 4 ország közösen tudott dolgozni. A workshop-ok után volt egy kis szünet, amiben a „superteam” (vegyes nemzetiségű emberekből összeállított segítő csoport) előkészült az étkezéshez vagy az esti prezentációkhoz.

Keddtől péntekig minden este volt interkulturális est, ami annyit tesz ki, hogy minden megjelent nemzet összeállított egy kis prezentációt, amiben bemutatta a saját országát, benne főbb jellemzőket (étel, hagyomány, sport stb.), majd az előadás után egy asztalra kikészített nemzeti nassolni valókból lehetett csemegézni. 

Az egyik napon az egész tábor elment Boldogkőváraljára, ahol egy túrával gyalogolt fel a várba. Elfáradva ültünk le a kinti padokra, majd mikor elkészült az ebéd, örömmel ültünk le az asztalokhoz.

Volt olyan nap, amikor olyan játékokat játszottunk, amik kapcsolódtak az országok nemzeti sportjaihoz. 

A program zárultával a búcsúzáskor nálunk is eltört a mécses, hisz kialakult köztünk a baráti kapocs, amit nem akartunk szétszakítani.

 Barta Zsófia

 résztvevő

More than Sport! 

Kéked

2016.04.25-05.02